A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, молоді та спорту
Білківської сільської ради

"Мистецтво - це Ми, Мистецтво - це Світ!"

Дата: 30.05.2024 09:56
Кількість переглядів: 21

        Творчий звіт – це  завжди найвідповідальніша подія у житті колективу, результат творчої та напруженої праці всієї школи, яка багата юними даруваннями, а в умілих руках фахівців природжені здібності дітей перетворюються на діаманти талантів.

        У Будинку культури В. Раківця звітували дитячі школи мистецтв. У них навчається понад 4 сотні дітей. І привід для цього неабиякий – Міжнародний день захисту дітей, що наближається. Кожному відділу – чи то хореографічному, чи образотворчого мистецтва, чи вокальному, чи фортепіанному, чи скрипальському, чи баяністів тощо було що показати. Виступали діти, які неодноразово виборювали призові місця на вагомих конкурсах різних рівнів. Як то кажуть, мистецтво на будь-який вибір і смак.

       Усі присутні мали чудову нагоду споглядати близько чотирьох десятків неймовірних номерів. І поринаючи в цю атмосферу, мимоволі задаєш собі запитання: «Друже, де твій відповідні костюм, взуття, мікрофон чи навіть власний музичний інструмент». Бо так і хочеться приєднатися до творчої команди. І в якомусь випадку стати тріо, квартетом, квінтетом… І взагалі одна неймовірна насолода від вокалу, коли вміло граються то низькими, то високими нотами, повнокровно беруть цілу ноту чи в 32 рази коротшу за неї, з чистим і правильним диханням… І пісня просто розливається…Під час виступів популяризувалася творчість місцевих авторів. До прикладу, народний ансамбль «Освітянка» під керівництвом Ірини Паньканинець виконав непросту пісню уродженця Великого Раківця Павла Копинця. Колектив з нею чудово впорався. І вже неодноразово статус потужного концертмейстера зберегла за собою директорка Білківської ДШМ Лариса Петер.

        У нашій громаді надталановиті діти. Сьогодні вони просто фонтанили цим. І величезна вдячність усім викладачам, котрі бачать цей творчий потенціал і чудово розвивають.

        Безперечно, усі, хто був присутнім на цьому святі, добряче «кайфонули» від мистецтва і розвантажились від буденних клопотів. Тому, хто не прийшов, залишається кусати лікті…  

        Низький уклін усім, хто долучився до організації чудового свята, зокрема працівникам закладів культури та бібліотек громади.

        Білківський сільський голова Василь Зейкан теж був приємно здивований талантами нашої громади і навіть загорівся ідеєю відроджувати наші призабуті культурні пласти. Він разом з начальницею відділу освіти, охорони здоров’я, молоді та спорту сільради Іриною Паньканинець вручив кращим викладачам грамоти Хустської районної військової адміністрації та профільного відділу.

         З роллю екстравагантних ведучих чудово впоралися Ірина Ерделі та Марія Поп.

         Не обійшлося без спільного фото. Це вже символічний обмін потужною культурною енергією, виплеснутою на сцені…

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Img 1019Img 1024Img 1008Img 1009Img 1010Img 1011Img 1012Img 1013Img 1014Img 1016Img 1018Img 1020Img 1021Img 1023


« повернутися

Вхід для адміністратора