A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, охорони здоров'я, культури, молоді та спорту
Білківської сільської ради

РІЗДВЯНЕ ДИВО – В КОЖНУ ДОМІВКУ!

Дата: 20.12.2023 16:08
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

 

      Пам’ятається, як дружно на Різдво за столом збиралася вся родина і смакувала дванадцятьма символічними стравами. З якою ж радістю в кожній домівці чекали фрази: «Пане газдо, чи даєте веселити на цей Святий вечір?» Ми неймовірно насолоджувалися кожною колядкою, а потім з неабиякою приємністю згадували всіх колядників, котрі відзначилися оригінальністю. Весь цей різдвяний час панувала незабутня атмосфера, яка живила нас чимось дуже потужним. Звісно, війна це все змінила. Але ж наші народні традиції не можуть відмирати за жодних обставин, бо вони є основою нашого духовного єднання, яке додає нам сил і віри в найтяжчі хвилини…  

Сьогодні Луківська гімназія перетворилася в своєрідну різдвяну шопку, де в серцях усіх учасників засяяла саме ота омріяна зірка Христа, з якою пішли до рідних домівок. Саме сюди з’їхалися колядницькі колективи та вертепи з усієї громади. Тут відбувся ІІІ відкритий фестиваль «Різдвяне диво».

         Відкрила святкове дійство директорка Луківської гімназії, депутатка сільради Ольга Хандра. Зі святами та стартом фестивалю привітали всіх Білківський сільський голова Василь Зейкан та начальниця відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту сільради Ірина Паньканинець. Вони побажали всім миру, злагоди  та щасливих свят. Ользі Хандрі також було вручено грамоту сільради за вагомий внесок у проведення фестивалю. А місцеві священники благословили це добре починання.

         Після вступної частини всі мали змогу із замилуванням вслухатися в чудові колядки, захоплюватися манерою їх подачі. П’ятнадцять чудових номерів, кожен з яких відзначався певною оригінальністю, нікого не залишили байдужим.

         Всі учасники фестивалю були нагороджені подяками відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді і спорту сільради, які вручали начальниця згаданого структурного підрозділу Ірина Паньканинець та головна спеціалістка Марина Фірка.

         Завершилося це дійство доволі феєрично, адже всі зібралися біля сцени й разом заколядували. Це неймовірна енергетика, яка безмежно заряджає…Разом – до перемоги!



« повернутися

Вхід для адміністратора